Läst: Snögloben av Amanda Hellberg

Snögloben (inbunden)

Snögloben av Amanda Hellberg (2013) – ♥♥♥+
Forum Bokförlag (recex)

Under ett storslaget vinterbröllop på Wytham Hall nära Oxford går något fruktansvärt fel. Brudgummen Theo de Vere, tillika den 25:e earlen av Oxford, hittas död och allt tyder på att det är ett bestialiskt mord. Polisens speciella insatsstyrka där Maja Grå nu arbetar kallas in och möts av en ohygglig syn. Det enda vittnet, den nyblivna bruden, är i djup chock.
Maja får en viktig roll i vittnesförhören tack vare sina unika förmågor. Men den brittiska midvintern är förrädisk, och när ett våldsamt snöfall isolerar såväl utredare som bröllopsgäster på Wytham Halls ägor upplever Maja ett växande obehag. Någonting i hennes närhet kastar mörka skuggor över utredningen. Och det tycks finnas kopplingar mellan det här mordet och en rad oupplösta pojkmord.
Maja känner sig motarbetad på alla fronter, och när hon inser att fästmannen Jacks storebror var ett av gärningsmannens offer, tjugo år tidigare, blir hennes engagemang personligt. Jack har sjunkit djupt ner i en depression och behöver henne, men Maja framhärdar i sin jakt efter sanningen – trots att det kan komma att kosta henne allt. Samtidigt vakar någon över varje steg Maja tar, och hon kastas in i ett ödesdigert spel med en iskall mördare.

Hellberg skriver ganska ordknappt och kortfattat men lyckas ändå måla upp en ganska dyster och olycksbådande stämning som jag känner igen från hennes förra böcker om Maja Grå. Miljön är tacksam – ett insnöat gods på landet – och jag tycker mycket om inslagen om väsen som försöker ge Maja ledtrådar genom att rita eller skriva poesi i hennes skissblock. Tyvärr är slutet rätt abrupt, jag hade tyckt att det fanns en massa saker som kunnat ges mer plats där så att alla trådar knöts ihop. Trots de övernaturliga inslagen är böckerna om Maja Grå mer spänning än skräck. Jag gillar det!!

En stark trea. Hellberg viskar snarare än skriker och det är effektfullt och spännande. Vansinnigt snyggt omslag också!

Köp den här eller här!

Ett svar till “Läst: Snögloben av Amanda Hellberg”

  1. […] Dufvenius. Jag har läst de senare böckerna om Maja (Döden på en blek häst, Tistelblomman och Snögloben) och suktat efter första delen…och den är riktigt otäck. Det mest otäcka är hur […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: