1974

1974 av David Peace (2012) – ♥♥-
Modernista Books

Det är sommar i Leeds och hela stan är förväntansfull inför jubileumsfirandet av drottnings Elisabeths regeringstid.
Kriminalinspektör Bob Fraser och Jack Whitehead, som är reporter på The Post, har dock andra saker att tänka på främst det faktum att någon rör sig på stadens gator och mördar prostituerade. Mördaren får snabbt smeknamnet »Yorkshire Ripper« och både Fraser och Whitehead arbetar oförtröttligt, var och en på sitt sätt, för att få fast honom.Undersökningarna tar en obehaglig vändning när de båda två inleder affärer med de prostituerade det är meningen att de ska beskydda.
I takt med att sommaren fortskrider accelererar antalet mord – och Fraser och Whitehead verkar vara de enda som misstänker att mer än en mördare kan vara i farten.

Jag tycker inte alls om den här boken!! Den är våldsam och hårdkokt på alldeles fel sätt, om man ska skriva sådana böcker måste det göras med finess och försiktighet vilket Peace inte gör. Språket är staccatoaktigt och gör att det är svårt att hänga med, och dialogen består mest av svordomar vilket känns i övermåttan gjort för att det ska bli extra tufft. Jag har fått del 2 i Yorkshirekvartetten, 1977, som recex från Moderniska och ska läsa den också, sen får vi se om jag pallar de sista två böckerna. Jag kan dock tillägga att jag hört att Peaces Yorkshireböcker blivit en jättebra TV-serie så man kanske skulle se den istället.

En svag tvåa…

Köp den här eller här!

En reaktion till “Läst: 1974 av David Peace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s