Läst: Handen av Henning Mankell

Handen. Ett fall för Wallander (inbunden)

Handen av Henning Mankell (2013)  – ♥♥♥
Leopard Förlag (recex)

En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta från Ystad till landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar Wallander först ett nedgrävt lik, sedan ytterligare ett. Den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Men vilka var dessa personer? Och hur kommer det sig att ingen har anmält dem saknade?
Wallander och hans kollegor tvingas söka sig bakåt i det förflutna för att hitta svaret på gåtan. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare.

Den här boken är egentligen ingen Wallander-roman, snarare en långnovell med ett uppslagsverk över människor och platser som varit med i Wallander-serien. Jag upplever att Mankell slutligen sätter punkt för historien om den populäre polisen från Ystad med denna bok och jag tror inte det blir fler berättelser om honom. Berättelsen är helt ok och jag påminns om Mankells unika berättarstil, väldigt melankoliskt och meningarna är staccatobetonade på ett sätt som inga andra författare skriver. På senare år har böckerna om Wallander rört sig mellan olika tidsperioder vilket gör det svårt att orientera sig tidsmässigt. Så är det nu också men det gör inte så mycket. Jag uppskattar uppslagsverket mycket, det friskade upp minnet av tidigare böcker och jag blev sugen att läsa om dem!

En stark trea i betyg. Förvänta er dock inte en hel Wallanderbok, och uppslagsverksdelen kanske mest de största fansen uppskattar!

Köp den här eller här!

Annons

Ett svar till “Läst: Handen av Henning Mankell”

  1. Står på min läs lista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: