Läst: Den Ogudaktiga av M.R Hall

Den ogudaktiga

Den Ogudaktiga (The Redeemed) av M.R Hall (2011) – ♥♥
Damm förlag (recex)

Coronern Jenny Cooper kallas till platsen där en man har hittats död och även fast mannen har ett stort kors ristat över hela överkroppen bedömer hon trots allt att det rör sig om ett självmord.
Senare samma dag blir Jenny ombedd att återuppta fallet med den döda Eva Donaldson. Eva var en före detta porrstjärna som blivit frälst och som innan sin död blev en känd talesperson för frikyrkan Mission Church of God. Det finns mycket som tyder på att gärningsmannen som blivit dömd för mordet kan vara oskyldig.
Jenny beslutar sig för att besöka kyrkan och väl där möts hon av glada leenden och varma hälsningar. Men det tar inte lång tid förrän Jenny upptäcker att allt inte står rätt till och att alla kyrkans medlemmar inte är så lyckliga som de vill låta påskina. Det dröjer inte heller innan Jenny ser ett samband mellan Eva och den döde mannen.

Den här boken har jag kämpat med länge och den lyckas aldrig fånga min uppmärksamhet. Boken är den tredje om coronern Jenny Cooper, en kvinna som uppenbarligen har en hel del jobbiga saker i bagaget. Kanske hade boken varit bättre ifall man läst böckerna i rätt ordning för nu hänvisas till händelser och personer som man inte vet vilka/vad det är. Det är förvirrande. Jag fattar heller inte riktigt vilken roll Jenny har som coroner, hon är inte polis och inte rättsläkare utan ska utreda omständigheterna runt märkliga dödsfall…tror jag. Detta beskrivs inte heller på ett sätt som gör att jag riktigt förstår. Men det som gör att betyget endast blir en tvåa är att jag inte engagerar mig i någon av karaktärerna och att det aldrig blir riktigt spännande…de omständigheter som avslöjas på slutet, och som kunnat utnyttjas mycket mer, nämns endast i förbigående.  Jag blir inte alls sugen på att läsa fler böcker av M.R Hall.

En tvåa i betyg. Seg och oengagerande bok enligt min uppfattning. Snygg omslag dock! Damm Förlag är mycket duktiga på att formge fina omslag.

Köp den här eller här!

2 svar till “Läst: Den Ogudaktiga av M.R Hall”

  1. Nu är du den tredja jag hör som tycker M.R. Halls böcker är sega, så jag tänker inte ens försöka mig på dem 😉 Inte slösa tid på sånt, finns alltför många böcker därute 😉
    Håller med om snyggt omslag, det lockade till läsning.

    • Nej, det blev aldrig intressant tycker jag…det här var tredje boken om Jenny Cooper och det finns visst fem eller sex så det finns visst ändå några som gillar det…men inte jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: