Läst: Private Eyes av Jonathan Kellerman

Private Eyes

Private Eyes av Jonathan Kellerman (1992) – ♥♥♥+
Bantam Books

För elva år sedan hjälpte barnpsykologen Alex Delaware den sjuåriga Melissa Dickinson att komma över sina rädslor för att något skulle hända hennes mor. Något hade redan hänt henne – som ung hade hon fått sitt ansikte förstört av en försmådd älskare som lejde någon att kasta syra på henne. Nu hör Melissa av sig igen, hon är orolig för sin mors psykiska hälsa när hon får höra att illgärningsmannen är utsläppt ur fängelset.  Men innan Alex kan göra särskilt mycket försvinner Melissas mor spårlöst.

Alla böcker om psykologen Alex Delaware, och LA-polisen Milo Sturgis, är mycket bra! Brotten är förfärliga, gärningsmännen totalt ondsinta, den svarta humorn flödar och prosan är rapp och underhållande! Ofta bottnar brotten i förvriden sexualitet, och så är det även här. Jag gillar också att Milo Sturgis är öppet homosexuell utan att det behöver göras så stor affär av det! Alex Delaware är en sympatisk hjälte, och Kellerman har beskrivit honom både trovärdigt och engagerande. Det gör inte så mycket ifall man inte läser Kellermans böcker i kronologisk ordning, för även om hans karaktärer har ett privatliv så är det deckarhistorien som styr och det gillar jag också! Och trots att boken är över tjugo år gammal känns den ändå ganska modern!

Den här boken finns utgiven på svenska, Kära Gina heter den, men eftersom den inte går att få tag i så rekommenderar jag att ni läser boken på engelska. Kellermans prosa är inte svårläst alls. En stark trea i betyg blir det!

Köp den här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: