Lyssnat på: Desperation av Stephen King

image

Desperation av Stephen King (1996) – ♥♥♥+

Flera människor som passerar den lilla gruvstaden Desperation finner sig tillfångatagna av stadens jättelika och ondsinta polis. Han har dödat alla stadens invånare och verkar ha obehagliga planer för sina fångar… Men David Carver, en elvaårig pojke, leds av en god kraft och lyckas fria fångarna och ta upp kampen mot ondskan som besatt polisen.

Desperation är den bättre av syskonböckerna the Regulators och Desperation. I båda böcker har personerna samma namn (fast inte nödvändigtvis samma personlighet), och demonen Tak är boven i båda böckerna. I den här boken dyker också en annan karaktär från en tidigare King-bok upp, Cynthia från Rose Madder! King gör ofta så, han ”namedroppar” namn eller platser från andra Kingböcker och jag älskar det, det är som en present åt oss fans! Denna bok handlar mycket om Gud, det är olikt av King att ta upp gudstro faktiskt. Annars är det en klassisk King – spännande och välskriven och relationerna mellan karaktärerna tar som vanligt mycket plats.

Mycket bra, inläst av King själv. Han skulle kunna ha inläsning som karriär om han slutar skriva, mycket bra!! En stark trea i betyg!!

Köp den här eller här (med Kathy Bates som inläsare)!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s