Läst: Safari Med Döden av Jan Mårtenson

Safari med döden (inbunden)

Safari Med Döden av Jan Mårtenson (2011) – ♥♥♥
Wahlström & Widstrand

En dag pinglar det i kamelklockan i antikhandlare Homans affär i Gamla stan och en man stiger in. Han äger en resebyrå och föreslår en deal: en gustaviansk byrå mot en exklusiv resa, till Afrika. Johan Kristian slår till. Fast hade han anat vad som komma skulle hade han tänkt sig för, både en och två gånger? Redan innan resan blivit av dras Homan in i en våldsam historia med en död legosoldat, stulna afrikanska konstföremål och en brutalt nerslagen äldre dam. Till råga på eländet blir han själv misstänkt för dådet. Väl på safari i Tanzania lugnar det knappast ner sig och Johan Kristian är plötsligt mitt uppe i en härva av mord, internationell vapenhandel, afrikanska blodsdiamanter och en passionerad men ödesdiger kärleksrelation. Afrikas storslagna natur och djurliv, Gamla stan och antikvärlden bildar färgstark kuliss till denna kultiverade kriminalroman där kulturhistoria, goda viner, siamesdamen Cléo de Merode, fästmön Francine och läckra anrättningar är givna ingredienser.

Jag fortsätter mitt tema med omläsning av mysiga sommardeckare…och det här är en av de bättre Homan-deckarna eftersom herr Homan och handlingen förläggs till en spännande och exotisk miljö, något som blivit Mårtensons signum! Fast jag tycker bättre om när motiv och ”bad guys” är mer verklighetsförankrade än de här internationella storbovarna…det blir för overkligt faktiskt. Och engagerar inte lika mycket heller. Homandeckare ska vara lite intimare pusseldeckare tycker jag…

En trea i betyg blir det!

Köp den här eller här!

Annons

Ett svar till “Läst: Safari Med Döden av Jan Mårtenson”

  1. Har läst många Homan-deckare, men denna har jag inte läst. Har planerat att försöka läsa de jag inte läst under hösten och nästa vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: