Lyssnat på: Bag of Bones av Stephen King

image

Bag of Bones av Stephen King (2005) – ♥♥♥♥
Simon and Schuster

Bestsellerförfattare Mike Noonan kan inte sluta sörja sin hustru trots att fyra år gått sedan hon hastigt avled. Han står inte längre ut med anblicken av ordbehandlarens tomt gapande skärm och på nätterna plågas han av kallsvettiga mardrömmar om Sara Laughs, hans avsides belägna sommarhus.
Han beger sig dit och återser sin älskade sommarort. Den hålls i ett skruvgrepp av en inflytelserik miljonär, som har som mål att ta sitt treåriga barnbarn från modern, en ung änka. Mike dras in i konflikten och han engagerar sig också i mysterierna i Sara Laughs, numera en plats för spöklika hemsökelser och mardrömslika händelser, men det är också där hans skrivförmåga återkommer.

Den här boken är speciell – för en gångs skull skriver King i jag-perspektiv, och håller sig dessutom till det hela boken. Han brukar annars byta berättarperspektiv ofta, och är mycket skicklig på att använda den ”allvetande berättarrösten”. King läser själv in boken och jag tror den ligger nära Hans hjärta, eftersom man kan tänka sig att Mike Noonan hämtat en hel del av sina karaktärsdrag från King själv… King skriver gärna om författare, och en fråga som ofta kommer upp är varifrån berättelserna kommer egentligen? I Bag of Bones tas också en annan av Kings hjärtefrågor upp – småstadens sammanhållning och gemensamma medvetande, på gott eller ont. Vansinnigt välskrivet, melankoliskt och sorgligt. En bra och annorlunda Kingbok!

En fyra i betyg-King läser mycket bra!!

Köp den här eller här!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: