Bokbloggsjerka 14-17 juni

jerka11 Bokbloggsjerka igen genom Annikas litteratur- och kulturblogg. Bra att ha nåt att grunna på när man ligger hemma och är sjuk.

Veckans fråga lyder:

Vilken karaktär önskar du skulle vara din allra bästa vän och varför? 

Hmm…det finns många sympatiska personer i mitt bibliotek, Kommissarie Wexford och Brunetti, Joona Linna, Harry Hole, Harry Potter och många fler. Problemet är kanske att de snälla personerna är för snälla och de som är lite knäppa är för knäppa för att vilja vara vän med på riktigt.

Men jag väljer i alla fall en person som är lite halvknäpp men mycket rar och sympatisk. Varje gång jag läser böckerna om honom ser jag honom framför mig som han spelas på TV av skådespelaren Robson Green – Tony Hill ur Val McDermids böcker om Carol Jordan och Tony Hill. Han är smart, intressant, gullig på ett taffligt sätt, och älskvärd. Jag tror säkert man kan ha intressanta diskussioner med honom. Om blod, död och psykopater!!

10 svar till “Bokbloggsjerka 14-17 juni”

  1. Jag älskar den TV-serien, men boken jag läste tyckte jag inte alls om. Kommer egentligen inte ihåg varför, men det var något galet mellan Tony och Carol, något som inte kändes helt bra.

  2. Åh, jag älskar hans blå plastkasse… Men håller med om att TV-serien är bättre än böckerna. Gillar däremot hennes andra böcker.

  3. Har faktiskt inte läst varken böckerna eller sett TV-serien. Men jag är en usel TV-tittare.

  4. Älskar både böckerna och tv-serien. Skulle också gärna träffa Tony, frågan är bara hur mycket som egentligen är Tony och hur mycket som är Robson… 😉

  5. Ja, nog vore det intressant att få en pratstund med Tony Hill. Håller med ang. plastkassen.

  6. Jaaaa, Tony Hill, han hade jag gärna varit vän med oxå!

  7. Åh Tony Hill, han skulle jag gärna ta ett snack med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: