Läst: Hennes Iskalla Ögon av Carin Gerhardsen

Hennes iskalla ögon (inbunden)

Hennes Iskalla Ögon av Carin Gerhardsen (2013) – ♥♥♥+
Norstedts (recex)

Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans mannar skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.
Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin som vanligt vägrar att låta sig störas av någonting. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.

Carin Gerhardsen är en av de bästa deckarförfattarna som Sverige har att erbjuda just nu tycker jag. Hennes böcker är engagerande, spännande och innehåller lagom mycket av huvudpersonernas privatliv för att man ska bry sig om dem, men inte så mycket att det stör kriminalhistorien. Den här gången tar Gerhardsen upp frågan om kvinnovåld, det är ganska otäckt och målande beskrivet hur kvinnor kan brytas ner av sina psykopatiska partners. På slutet knyts trådarna ihop, förutom den delen om Jamals exfru (som säkert följs upp i nästa bok). Jag är väldigt förtjust i figuren Gäddan, som iofs ibland är nästan overkligt klarsynt och genial…

Det är bra som vanligt, och det blir en stark trea i betyg!

Köp den här eller här!

Annons

3 svar till “Läst: Hennes Iskalla Ögon av Carin Gerhardsen”

  1. Ska läsa Gideons ring före den här.

  2. Jag har precis börjat läsa Carin Gerhardsen, men jag kommer läsa mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: