Lyssnat på: Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson

Davidsstjärnor (ljudbok)

Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson (2013) – ♥♥♥
Piratförlaget

Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen i Stockholm till döds inför barn och föräldrar.
Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få.
Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtliga leder utredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
I utredningens utkant figurerar Efraim Kiel som rest från Jerusalem till Stockholm med dunkelt uppdrag. Han har tidigare haft ett förhållande med Eden Lundell som är chef på Säkerhetspolisen, och Eden blir obevekligen en bricka in i det spel som mördaren skapat. Driven av sin vilja att en gång för alla få Efraim ur sitt liv, börjar hon nysta i sitt eget förflutna. Det dröjer inte länge förrän hon är en väl bevarad hemlighet på spåren.

Ohlssons förra bok hörde inte till mina favoriter av de hon skrivit men med den här tycker jag att hon lyfter sig igen. Historien är lagom förutsägbar och jag gillar de där tillbakablickarna på katastrofen som drabbat en familj, fast det inte sägs vems familjen är. Det gör det hela mer spännande. Papperspojken kanske utnyttjas och nämns lite för många gånger, men idén om mördare som kopierar läskiga gamla myter är ju underbar! I förra boken introducerades Eden Lundell, en karaktär som jag har ganska svårt för. Hon är med i denna bok också, men det vägs upp av att en gammal karaktär kommer tillbaka, Peder Ryd, och jag hoppas att han kommer att vara med i nästa bok i serien också. Boken är inläst av Mirja Turestedt och det är inte någon av mina favoritinläsare. Boken hade tjänat på en inläsare som kunnat ge mer liv åt dialogen, på det sätt som t ex Katarina Ewerlöv kan.

Det blir en trea till Ohlssons nya!

Köp den här eller här!

Annons

Ett svar till “Lyssnat på: Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson”

  1. Ska läsas. Läser nu Innan jag somnar av J Steven Watson en bladvändare tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: