Läst: I Farans Riktning av Viveca Sten

I farans riktning

I Farans Riktning av Viveca Sten (2013) – ♥♥♥+
Forum (recex)

Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.
Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall.
Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.

Berättelsen utspelar sig denna gång i ett vintrigt och kallt Sandhamn, och Sten låter historien ta upp en viktig fråga – främlingsfientlighet som håller på att bli rumsren… Som vanligt är det välskrivet men jag blir förvirrad av tidsangivelserna. Jag har antagit att böckerna utspelar sig i en slags diffus nutid, men det verkar som om det är 2008 i boken. Vissa av kapitlen har också väldigt abrupta slut vilket stör mig. Men historien är snygg och spännande och håller hela vägen. Mordmetoden är kreativ också!! Säger inget mer om den för att inte förstöra spänningen… Nora Linde har en tillbakadragen roll i den här boken, delarna som handlar om henne handlar om hennes privatliv. Det läser jag gärna om, men fokuset måste ändå vara på kriminalhistorien.

Det blir en stark trea till Stens nya.

Köp den här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: