Lyssnat på: The Dark Half av Stephen King

The Dark Half (häftad)

The Dark Half av Stephen King (1990) – ♥♥♥
Penguin Audiobooks

Thad Beaumont är författare, som skriver seriösa romaner som prisas av kritiker men säljer uselt. George Stark är skräckförfattare med ett kriminellt förflutet. Hans romaner hatas av kritiker men säljer i miljonupplagor. Stark är dessutom Thads pseudonym. Efter ett utpressningsförsök så bestämmer sig Thad för att ”ta död” på Stark genom att ge honom en ”begravning” (som egentligen är ett PR-jippo). En liten tid senare så knackar det på dörren. Det är sheriffen Alan Pangborn, som kommer med en hemsk nyhet. ”Thad! Du är anklagad för mord!” Det visar sig att Stark vägrat dö, och nu är ute på en bestialisk mordturné.

Stephen King grunnar mycket på varifrån historierna kommer, det är ett tema som återkommer i fler berättelser han skrivit. Här dras den historien till sin spets och lusten/förmågan att skriva utgör den kraft som gör att en författare över huvudtaget kan överleva. Även om Stark (som boken heter på svenska) inte är min King-favvo så är det som alltid mycket välskrivet, en av de saker jag beundrar med King är att han har förmågan att beskriva minsta bi-figur så levande och helgjutet att även de blir intressanta. Historien inläsas mycket bra av Grover Gardner, som gör Georg Starks röst helt suveränt!!

Det blir en stabil trea!! Boken skrevs under Kings storhetstid (enligt min åsikt alltså) och är således hemskt bra. Lyssna gärna på den engelska inläsningen, det tillför en hel del extra!

Köp den här eller här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s