Lyssnat på: Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen

Marcoeffekten (ljudbok)

Marcoeffekten (Marco effekten) av Jussi Adler-Olsen (2013) – ♥♥♥♥
Bonnier Audio

”Världens tråkigaste dag”, stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frågar man pojken Marco så var den 11 april 1954 värre än så, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som är Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar människor i sin närhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet. Marco är snabbtänkt och lärs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola står för. Och när han förstår att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utväg än att rymma så långt bort han kan. Några månander efter sin rymning upptäcker han något ännu värre. Han får se en affisch med ett foto av en man som är saknad, en man som han sett ligga död i närheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det är också en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.
Vad Marco inte vet är att det inte bara är familjen som vill se honom död. Men det vet å andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och långsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trådar in i regeringen och långt ut i Afrikas djungler.

Vad jag har längtat efter den här boken! Och Adler-Olsen gör mig heller inte besviken, boken är sprängfylld med spänning, action och humor, precis som det ska vara. En sak som iofs känns lite konstig är att Carl närapå spelar andrafiolen och att Rose och Assad kliver fram och tar mer plats. Det blir nästan lite 007-varning ibland då det omaka paret löser gåtor som de värsta snillena… Vissa ordvändningar har jag också lite svårt för, det kanske är saker som kommit till i översättningen…men det är petitesser! Suveränt roande bok! Adler-Olsen står inte Dan Brown efter i leverans av nagelbitande cliff hangers och i den här boken tycker jag att det städats bort långrandiga beskrivningar av saker som inte tillför handlingen så mycket. Den bisarra humorn är dock det jag gillar mest – och med Stefan Sauks inläsning, som verkligen är mycket bra, så framgår det extra tydligt!

En stark fyra!! Läs…eller ännu hellre, lyssna!!

Köp den här eller här!

Annons

4 svar till “Lyssnat på: Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen”

  1. Jag gillar tyvärr inte att lyssna på böcker. Men jag ska definitivt ta mig an den här serien snart, verkar ju onekligen vara något för mig 🙂

  2. Låter lovande, tänker lyssna på den men först väntar Journal 64 🙂

  3. Jag ska läsa böckerna Journal 64 och Marcoeffekten.

  4. […] andra som bloggat om boken: Läsa och lyssna, Marlenes […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: