Läst: Laglöst Land av Håkan Östlundh

Laglöst land

Laglöst Land av Håkan Östlundh (2012) – ♥♥♥
Forum Bokförlag

Affärerna sköts snyggt och diskret på nätet. Allt går enligt planen. Det verkar vara det perfekta brottet. Viktor och Rafael Engström har snart nått sitt mål: två miljoner kronor på ett konto i ett land långt borta där ingen ställer några frågor. Det är dags att lämna Sverige och Gotland för alltid. Och Viktors stora kärlek Nadja ska med på resan. Men någon vet vad de gör och ingenting blir som de har tänkt sig. Mange som smugglat in det estniska amfetaminet de sålt på nätet hittas död. Drömmen om ett behagligt liv under en varm sol förvandlas till en kamp för livet på ett novemberkallt Gotland.

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen kallas in för att lösa mordet. Spåren efter den hänsynslöse mördaren blir allt tydligare. Ändå tycks de hela tiden ligga steget efter. Samtidigt som Fredrik tampas med den krävande utredningen tvingas han göra ett svårt karriärval och fatta ett ännu svårare beslut på hemmaplan: ska familjen bo kvar på Gotland eller inte?

Det finns många författare som låter Gotland utgöra fonden för deras böcker och jag tycker att Östlundh tillhör en av de bättre! Hans böcker känns inte alls som några sommaridyller och dessutom är teckningen av hans återkommande karaktärer något alldeles extra. Jag tycker att utvecklingen av karaktärerna och deras privatliv är det bästa med hans böcker även om deckargåtan också är spännande. Den här boken är ganska våldsam och avslutningen är tänkvärd – vad betyder pengar när allt som verkligen är viktigt är borta…

Jag ger en stark trea till den sjätte boken i serien om Fredrik Broman!

Köp den här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: