Läst: Heligt Blod av Jonathan Hayes

Heligt blod (inbunden)

Heligt Blod (Precious Blood) av Jonathan Hayes (2010) – ♥♥♥
Bra Böcker

Rättsläkaren Edward Jenner trodde att han hade lämnat rättsmedicinen för gott, men det bestialiska mordet på en 21-årig kvinna drar honom tillbaka. Det enda ögonvittnet är Ana de Jong, släkting till en av Jenners vänner som nu ber den rättsmedicinske experten om hjälp att skydda henne.
Offrets nakna kropp har arrangerats som vid ett ritualmord och är märkt med mystiska tecken. Jenner blir övertygad om att en seriemördare härjar i staden. Hans farhågor besannas av ännu ett fasansfullt mord. Den desperata jakten på psykopaten och Jenners komplicerade känslor för den unga, vackra kvinna som mycket väl kan bli galningens nästa offer driver den rättsmedicinske experten till den yttersta gränsen för hans fysiska och mentala förmågor.
Allteftersom mörkret blir tätare blir det svårare att säga vem som är jägare och vem som är byte. Vem som skall leva och vem som ska dö.

Jag tror jag tyckt bättre om den här boken ifall jag inte just avslutat Mr Clarinet av Nick Stone och Djävulsklippan av Stephen Booth, två mycket skickliga författare. Heligt Blod är alls inte dålig men vissa saker känns ansträngda, mördaren lite för klichéartad och Whittaker (Jenners fiende hos rättsmedicinska enheten) för magsur. Edward Jenner är en karaktär som ska återkomma i fler böcker och jag kan visst tänka mig att läsa dem. Rättsmedicin är ett så spännande område att skriva om och det märks att författaren har en sådan bakgrund eftersom han beskriver den miljön så drivet.

Det blir en trea till en klart läsvärd bok!

Köp den här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: Heligt Blod av Jonathan Hayes”

  1. Heligt blod passade inte mig. Läste inte ut boken.

  2. […] tyckte om Hayes debutbok, Heligt Blod, även om jag hade lite åsikter…läs recensionen här…men alla de saker jag tyckte var svaga i debuten är nu åtgärdade och Hayes nyaste om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: