Bokbloggsjerkan 22-25 mars!

jerka11 Annikas litteratur- och kulturblogg är tillbaka med den veckliga jerkan! Denna vecka lyder frågan:

 

Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Annika skriver att hon kände så för Henry James hyllade spökhistoria När Skruven Dras Åt (vilket gjorde mig lite skakis, jag har just köpt den för att gotta mig i alla spökhistoriers moder…nåja, det kanske hör till allmänbildningen att ha läst den om man älskar skräck). Jag har känt så för många böcker, speciellt sk klassiker, men har två exempel som jag kan dra!

2004 var jag med i Jeopardy och blev faktiskt stormästare genom att kunna frågan/svaret på vilken bok Joseph Conrad skrivit som blev bl a manus till filmen Apocalypse Now. Svaret var Mörkrets Hjärta, en bok jag då inte läst men hört talas om. När jag vann så tänkte jag att jag var skyldig Conrad att läsa hans bok så jag fyndade den på en loppis och läste den…och avskydde den!! Den var urdålig tycker jag! Hade nog väntat mig något helt annat än vad jag fick. Iofs så händer det nog ofta att dåliga böcker blir bra filmer, t ex älskade jag Sagan om Ringen-filmerna men AVSKYDDE böckerna, vilket närapå gjort att jag åkt på stryk av riktiga Sagan om Ringen-fans när jag berättat det… Tyckte att det bara var en massa sånger och långrandiga beskrivningar…men själva grundhistorien är ju fantastisk vilket jag anser kom bättre fram i filmerna.

Så tycker jag…och det står jag för:-)!

Mörkrets hjärta (pocket) Sagan Om Ringen (kartonnage)

Annonser

8 kommentarer

  1. Jag håller med om Sagan om ringen, både om böckerna och filmerna 🙂 Mörkrets hjärta har jag funderat på att läsa, det händer ju allt som oftast att den refereras till i andra böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s