Läst: Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

Pianostämmaren

Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk (2012) – ♥♥♥
Massolit Förlag (recex)

En sextonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma, en närförort till Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett – som han vill att polisen ska hitta.
Snart kastas Jonna de Brugge och de andra i Walter Gröhns grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, utan som också verkar sakna motiv. I takt med att utredningen fortskrider och poliserna tränger djupare in i den värld flickan levde i, framträder allt fler återvändsgränder. Jakten på mördaren förvandlas snart till en mardröm för Walter och hans grupp. Är allt bara en dimma av lögner? Vem talar sanning och vem går att lita på?

Det här ‘r en spännande bok som är lättläst – vilket jag menar på det mest positiva sättet, man vänder blad efter blad och sugs in i historien. Den stora behållningen är både att Tegenfalk lyckas hålla läsaren i ovisshet under stora delar av boken, samt skildringen av den mobbade flickan Linneas utanförskap. Även Jonna De Brugges grävande i sitt egna förflutna är något som tillför spänning och man anar att detta kanske kommer att påverka handlingen i framtida böcker om Gröhn och De Brugge. Så, även om deckargåtan är helt OK, det är bihandlingarna som är roligast och mest engagerande i Pianostämmaren. Och det är inte alls dåligt. Jag hade stort nöje av den här boken och rekommenderar den varmt, i mina ögon är den den bästa Tegenfalk hittills!

En stark trea i betyg blir det!

Köp den här eller här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s