Läst: Lewis Winter Måste Dö av Malcolm MacKay

Lewis Winter måste dö (inbunden)

Lewis Winter Måste Dö (The Necessary Death of Lewis Winter) av Malcolm MacKay (2013) – ♥♥♥
Minotaur (recex)

Man ska göra det man är bra på. Calum MacLean är bra på att döda. Han är tjugonio år gammal och har tagit livet av Glasgows invånare i nästan tio år – fast inte vilka invånare som helst. Calum tar uppdrag från olika kriminella höjdare – uppdrag att röja andra kriminella ur vägen. Kanske någon som frågat för mycket, berättat för mycket eller helt enkelt börjat ta för sig på områden de inte borde.
En av de stora bossarna, Peter Jamieson, har en ny måltavla. Jamieson är intressant. Han är inte störst, men han är pålitlig. Kan mycket väl bli störst. Om Calum får in foten skulle framtiden förmodligen vara tryggad. Men är det verkligen det han vill? Uppdraget låter enkelt. Lewis Winter måste dö. Calum vet bättre än att fråga för mycket, men Winter har börjat lägga sig i saker som han inte borde.
Calum Maclean är en ung yrkesmördare med många liv på sitt samvete och med ett rykte på uppåtgående i en värld av svåra beslut där man aldrig får en andra chans.

Den här boken var skriven i presens, hoppade och for mellan olika personers perspektiv, och allt var dessutom kallt beskrivet på ett hårdkokt sätt som var allt annat än målande. Allt var alltså bäddat för att boken borde varit dålig – men det var den inte! Tvärtom! Stilen var som sagt hårdkokt och korthuggen, Glasgow noir, och att den var skriven i presens kom man snabbt in i. En mindre skicklig författare skulle nog ha förvirrat till det här med vilken huvudpersons fokus som är aktuellt men det blir aldrig svårt att hålla reda på. I like! De märktes dock tydligt att boken är en del i en trilogi om Calum Maclean eftersom den inte fick nåt riktigt slut, man lämnas med en känsla av att det kommer mera.

Jag gillar hårdkokta berättelser men är mer förtjust i sådana som är kryddade med svart humor, som t ex Stuart MacBrides romaner, eller Dennis Lehanes fantastiska böcker. Boken är dock bra och rolig att läsa ur ett stilistiskt perspektiv! Ska definitivt läsa de andra två delarna i trilogin! Och vilken fantastisk titel!!

Köp den här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: