Läst: Close To The Bone av Stuart MacBride

Close to the Bone (inbunden)

Close To The Bone av Stuart MacBride (2013) – ♥♥♥♥
Harper Collins Publishers

Detective Inspector Logan McRae har fullt upp…två försvunna tonåringar, drog-gäng slåss om herraväldet över Aberdeens cannabismarknad, någon slår sönder knäskålarna på asiatiska män…och en man hittas, torterad och mördad genom att man hängt ett brinnande däck runt hans hals. Och wee Hamish, Aberdeens största brottsboss, visar stort intresse för McRae, som arvtagare av hans kungarike… Kan det hända att allt hänger ihop?

MacBride levererar den bästa McRae-boken på länge. Samma sarkastiska humor, blodiga brott och roliga karaktärer som vanligt, men denna gång är ramen för berättelsen ännu mer spännande än sist. Häxkonst och Hollywoodglamour! Dessutom får vi träffa DI Insch, en karaktär från de tidigare böckerna, och det känns bra att man får veta hur det gått för honom efter allt elände han varit igenom. En sorglig och känslig del av boken utspelar sig också mellan McRae och hans flickvän Samantha, som skadades allvarligt i slutet av förra boken. Säger inte mer om det, vill inte förstöra för er…

Det blir en stark fyra…har hittills inte läst en dålig MacBride, han har skrivit andra böcker än de om McRae och jag tänkte ge mig i kast med dem också. MacBrides styrka är persongalleriet och den bitska svarta humorn…underbart! Jag rekommenderar MacBride till alla som fortfarande inte upptäckt dessa härliga böcker som utspelar sig i granitstaden Aberdeen!

Köp den här eller här!

Ett svar till “Läst: Close To The Bone av Stuart MacBride”

  1. Jag väntar med att läsa den här boken till den kommer på svenska.
    I lördags blev det 4 böcker till köpta (Erikshjälpen) samma ställe som jag köpte de andra 3. Den här gången blev det:Inkräktaren av Håkan Östlundh lite ojämn tycker jag han är få se vad jag tycker om den här. Hatets lögner av Heather Graham,Mannen som föll i glömska av Mia Ajvide. Fasornas hus av Jay Anson.Det som händer i boken ska vara sanna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: