Läst: En Lögn Att Lita På av Elizabeth George

En lögn att lita på (inbunden)

En Lögn Att Lita På (Believing The Lie) av Elizabeth George (2012) – ♥♥♥
Norstedts (recex)

Thomas Lynley skickas på hemligt uppdrag till Lake District för att utreda Ian Creswells drunkningsolycka. Creswells morbror och arbetsgivare är den välkände och nyligen adlade industrimagnaten Bernard Fairclough, vars son Nicholas, gjort sig känd i den brittiska skandalpressen för sitt missbruk.
Eftersom Lynley till varje pris måste undvika att bli igenkänd under utredningen ber han sina två vänner Simon och Deborah St James att hjälpa till med den. Simon och Deborah gräver allt djupare i familjen Faircloughs mellanhavanden till dess att den fina fasaden krackelerar. Fram skymtar bilden av en familj där ingen drar sig för att utnyttja de andra genom svek, lögner och utpressning. Frågan är bara vem som kan vara beredd att gå så långt som mord?

En klassisk Elizabeth George, vilket innebär civiliserade adelsmän, komplicerade intriger och purengelska miljöer. Jag har stort nöje av hennes böcker, så även den här gången, men jag har ett stort problem (samma problem som jag har med Jan Mårtenssons böcker) – det är fruktansvärt irriterande med människor som anser att de ska bli insläppta i andras hem för att snoka i deras hemligaste angelägenheter. Det är märkligt att inte Deborah St James (eller Johan Homan för den delen) åkt på en stor smäll för länge sedan. Jag stör mig också på att männen i Georges böcker har rätt stora tendenser att bli mansgrisar och ska skydda de små värnlösa kvinnorna på ett mycket ålderdomligt sätt. En annan sak – alla huvudpersoners privatliv tar väldigt mycket fokus från deckargåtan. Det kan man gilla eller ej, en smaksak…personligen tycker jag det är rätt trevligt.
Annars måste jag säga att intrigen är väl uttänkt, alla knutar knyts föredömligt ihop på slutet och hon bjuder på en prima cliffhanger också…  Sen är Barbara Havers en av mina favoritkaraktärer, önskar att hon fått ta mer plats (de böckerna hon spelar förstafiolen i är mina favoriter)!

En stark trea blir det. Man vet vad man får när man läser Elizabeth George, hon är en fantastisk författare.

Köp den här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: En Lögn Att Lita På av Elizabeth George”

  1. […] Det är flera som har skrivit om boken däribland Bibliotekskatten, Bokbrus,  och Läsa & Lyssna […]

  2. […] urval som bloggat om boken är Sladdertackans bokblogg, Kulturbloggen, Bokbrus, Läsa & Lyssna och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: