Bokbloggsjerka 23-26 november

Bokbloggsjerka igen, en ny vecka har gått och Annikas litteratur- och kulturblogg frågar denna vecka följande fråga:

 

Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en. 

Jättebra fråga, då får jag nörda ner mig i bokträsket riktigt grundligt. Här är de 10 jag just nu gillar bäst utan inbördes ordning:

1. Belinda Bauer – har läst tre böcker av henne och hon är fantastisk, härligt språk och den karga hedmiljön är suggestiv. Blacklands är bäst hittills tycker jag.

2. S J Bolton, har läst två böcker av henne och gillade Ond Skörd bäst, den skulle kunna bli en bra skräckfilm!! Lite rå och läskig, precis som jag gillar.

3. Stefan Spjut. Läste just ut Stallo och är fortfarande i svallvågorna av den, mycket bra bok som till största delen utspelar sig i Norrland. Karg, kärv och originell!

4. Ruth Rendell. Alltid Rendell, bästa författaren av deckare och spänningsromaner EVER!! Läste just om En Lisa För Ögat och den var lika bra som vanligt. Vad jag inte skulle ge för att få vara den som skrivit den boken…

5. Lars Kepler. Sträckläste Sandmannen på fyra timmar blankt. Underbar underhållning och jag älskar Joona Linna.

6. Åsa Larsson. Äntligen kom Till Offer Åt Molok så man fick reda på hur det skulle gå för Rebecka Martinsson. Hon är den deckardrottningen jag håller absolut högst av de svenska deckartjejerna (och de håller hög klass, så gott som varenda en), underbart språk!!

7. Carin Gerhardsen. Även om Gideons Ring inte var den bästa i serien om Hammarbypolisen så var den bra. Bäst hittills tycker jag att Mamma, Pappa, Barn var, vilken nerv, vilken spänning!

8. John Verdon. Think Of A Number fick ihop en fullkomligt omöjlig intrig på ett snitsigt sätt.

9. Joe Hill. Stephen Kings son är just nu bättre än sin far (gäller alltså Kings nyskrivna böcker som jag inte är förtjust i…sen slår ju INGET Pestens Tid eller Det). Horn var rolig och spännande! Novellsamlingen Vålnader är riktigt bra, En Hjärtformad Ask likaså!

10. Stephen King. Trots det jag nyss skrev är vintage King svårslaget. Just nu lyssnar jag om en av mina favvoböcker all times, The Stand, den oavkortade versionen på 48 timmar. Otroligt bra!

Vad roligt att få tänka efter lite, och kunna konstatera att 2012 har varit ett år med riktigt bra spänningslitteratur av olika slag!! Hoppas 2013 håller samma kvalitet…

 

23 svar till “Bokbloggsjerka 23-26 november”

 1. Undrar om man kan bli något annat än författare ifall Stephen King är ens pappa..

 2. En del samma favoriter och de jag inte har med på min lista ligger i högen för potentiella favoriter 🙂

 3. Det var riktigt ruskig- hade mardrömmar efter!

 4. Som gammalt Kingfan blev jag nyfiken på hans son. I övrigt blev det pinsamt uppenbart att jag inte alls är hemma bland spänningslitteraturen…

 5. Joe Hill har jag bara läst en bok av, men den gillade jag väldigt mycket! 🙂

 6. Kul att få höra vitsord om Sandmannen, står än så länge på kö men längtar till jag får den! Belinda Bauer har jag precis fått hem och det bådar ju gott det här 😉

 7. nathaliesjogren Says:

  Har också King och Rendell på min lista (fast den sista i form av Barbara Vine)

 8. Åsa Larsson har jag läst några böcker av. Gillar dem. Stephem King har jag aldig fastnat för. Av Lars Kepler har jag de två första stående i bokhyllan, fortfarande inte lästa dessvärre. Inga fler hos dig som jag läst.

 9. Oj oj, här var det inte mycket jag kände igen, men King har jag ju läst. Jag har även lyssnat mig igenom alla delar i The Dark Tower en regnig sommar inne i en dammig industrihall, kommer inte ihåg hur lång tid det tog men några timmar var det ju.

 10. Måste nog läsa en King, skäms nästan lite grann. Annars är nog The Shining med Jack Nicolsson min favorit. King och Kubrik i samma film och den är ruggig.

 11. Belinda Bauer kom med på min lista, och Carin Gerhardsen var väldigt nära;-) Det finns många bra spänningsförfattare!

 12. Stephen King fick vara med på min lista, de övriga är jag faktiskt ganska obekant med. Många författare att kolla upp med andra ord 🙂

 13. Lars Kepler och Carin Gerhardsen återfinns på min lista oxå, jag har ännu inte läst någon av Joe Hill men måste verkligen ta tag i det! 🙂

 14. Blir nyfiken på Ond skörd. Och Stefan Spjut… Ngt mörkt och mystiskt med norrländskt, men aldrig egentligen läst ngt jag gillat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: