Lyssnat på: Helgonet av Carin Gerhardsen

Helgonet

Helgonet av Carn Gerhardsen (2011) – ♥♥♥♥
Norstedts 

”Gud är god. I natt vill Gud oss väl.” Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.
Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.
Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?
Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Lyssnade om denna ljudbok, och den var lika bra den här gången. Gerhardsen är en av mina absoluta deckarfavoriter, med helgjutna storys och engagerande personteckningar. Hennes historier tenderar också att vara rätt otäcka om det gillar ju jag… Sidospåret om våldtäktsringen är också bra, och hämtad ur det verkliga livet…polischefer som visar sig vara sexförbrytare är ju tyvärr inte fiktion har det ju visat sig… Det finns också en snygg plot twist som gör boken ännu mer spännande!

Det blir en stabil fyra och det är heller inte fel att en bra bok läses in av ljudboksdrottingen Katarina Ewerlöf!

Köp den här eller här!

Annons

2 svar till “Lyssnat på: Helgonet av Carin Gerhardsen”

  1. Den här boken tyckte jag också om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: