Läst: Flickan På Kyrkogården av Maria Gustavsdotter

Flickan på kyrkogården

Flickan På Kyrkogården av Maria Gustavsdotter (2011) – ♥♥♥
Isaberg Förlag 

Året är 1824. Karna Nilsdotter, en flicka från Uddevallas fattigaste kvarter, hittas brutalt skändad och mördad på kyrkogården. Vem är mördaren? Aurora Ekblad, grosshandlarfamiljen Winborgs unga släkting, är den som finner Karna. Motvilligt dras hon in i efterforskningarna.
Det är bara första mordet i en rad på unga kvinnor och flickor under denna sommar. Frågorna hopar sig. Finns det något samband mellan morden och de mystiska breven utan text? Och vart har Auroras ärvda fingerborg tagit vägen?
Småstaden kokar av erotiska hemligheter under den borgerligt kontrollerade ytan. Aurora ställs på prov samtidigt som hennes egen mörka bakgrund sätter käppar i hjulet.

Det här var en annorlunda deckare, i en miljö som åtminstone inte jag vet speciellt mycket om…boken kanske inte var speciellt nagelbitande spännande men jag tyckte den var välskriven och lärorik och därför hade jag ändå stort nöje av den. Författaren har med enkla medel gestaltat en annan tid med sitt språk, det är skickligt. Vad gäller gåtans upplösning så fanns det inte så många misstänkta att gissa på…men som sagt, underhållande var det ändå.

En annorlunda deckare som får en trea i betyg! För er som tröttnar på deckare i nutid!

Köp den här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: