Lyssnat på: I Skuggan av De Döda av Jesper Ersgård

I skuggan av de döda (ljudbok)

I Skuggan av De Döda av Jesper Ersgård (2012) – ♥♥♥♥
Storyside

I skuggan av de döda skildrar naket poliserna Julia och William i ett högaktuellt Sverige. Mot sig har de inte bara hela Stockholms poliskår utan även en nynazistisk organisation som utan tvekan dödar alla som står i dess väg. Allt medan snön vräker ner och kylan slår rekord.
Händelsekedjan dras igång när en lärare mördas på Farsta gymnasium. Vad som först verkar vara ett vansinnesdåd leder till gamla hemligheter, som en riskdagsman med ett våldsamt förflutet och hans parti Sverigedemokraterna vill göra allt för att dölja.
William Franzén dras in i mordutredningen, men kanske inte riktigt på de villkor han själv skulle önskat. För när ytterligare ett mord begås pekar plötsligt bevisen mot honom själv.
Hans tidigare partner, Julia Wikman har långsamt återhämtat sig från en skottskada som hon överlevde tack vare William. Hon står i skuld och tänker hjälpa honom, till varje pris. Parallellt med jakten på mördaren brottas de med sina egna trauman och den komplicerade relation de har till varandra.

Plötsligt upptäcker man en ny favorit utan att ha haft några förväntningar! Denna bok tillhör de bästa jag lyssnat på i år, en mörk, tät och rå historia med svart humor och roliga personporträtt. Det finns ett stort antal bisarra människor i bokens persongalleri. Storyn är oförutsägbar och precis så läskig och blodig som jag gillar. Mycket bra! Det finns en bok som utspelar sig före den här, möjligen är det bäst att läsa dem i ordning men det störde inte mig så mycket ändå. En svenska Stuart MacBride – och det är en stooor lovprisning från mig! Jag förstår inte hur Ersgård kunde gå mig så spårlöst förbi…dålig marknadsföring av en mycket bra författare!

Rekommenderas! En stark fyra. Mycket bra inläst av Rachel Molin!

Köp den här eller här!

Annons

4 svar till “Lyssnat på: I Skuggan av De Döda av Jesper Ersgård”

  1. Tack för tipset! Hade aldrig hört talas om den här författaren. Låter som min stil också 🙂

  2. Står på läs listan, läste någonstans att första boken heter: Ut kom vargarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: