Läst: Nu Ser Du Mig av Sharon J Bolton

Nu ser du mig

Nu Ser Du Mig av Sharon J Bolton (2012) – ♥♥♥♥
Modernista Books (recex)

Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu. När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn. Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiska mördaren.
Men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.
Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla…

SJ Bolton är en av mina nya favoriter och boken Ond Skörd hör till det bästa jag läst i år. Den här var inte riktigt lika bra men ändå med beröm godkänt, tempot är högt och spänningen på topp. Jag gillar när förfärligheter beskrivs på ett grafiskt och naket sätt och Bolton gör mig inte besviken. Trots det ständiga hintandet om dramats upplösning lyckas Bolton dessutom leverera en fin plot-twist på slutet och det är beundransvärt. Jag tycker också att historien om Jack The Ripper är dramatisk och mörk, och man lär sig en hel del om det…de olika teorierna vem han…eller hon…var!

Det blir en stabil fyra till en skicklig och driven författare. Läs, läs, läs!

Köp den här eller här!

3 svar till “Läst: Nu Ser Du Mig av Sharon J Bolton”

  1. Toppen att S J Bolton har skrivit en ny bok. Har du läst/lyssnat på Rov av henne? Också väldigt bra. P.S. Är nyfiken om du har hittat någon bok som du vill läsa/lyssna på från mina tips.

  2. […] andra som bloggat om boken är Bokföring enligt Monika, Lingonhjärta, Fiktiviteter, Dark Places, Läsa och Lyssna, Bibliotekskatten, hyllan och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: