Lyssnat på: Skarprättaren av Björn Hellberg

Skarprättaren

Skarprättaren av Björn Hellberg (2012) – ♥♥
Earbooks

Sten Wall, den svenska deckarscenens mest rutinerade kriminalkommissarie, ställs inför en ny utmanande mordgåta. Någonstans bland Stadens fridfulla promenadstråk och stillsamma villakvarter döljer sig en hänsynslös mördare, en person som tagit lagen i egna händer och utnämnt sig själv till polis, domare och skarprättare.
Men det ska som bekant mycket till för att i längden överlista Sten Wall; med sitt aldrig sviktande tålamod, sitt osvikliga sinne för logik och sin djupa kännedom om den mänskliga själens irrgångar närmar han sig sakta men säkert mordgåtans märkliga lösning. Vid sin sida har han som vanligt kollegorna Carl-Henrik Dalman, Maggie Larsson och Otto Fribing och så förstås Helge Boström, Stadens kedjerökande länspolismästare.

Jag vet egentligen inte varför jag framhärdar med att läsa/lyssna på Hellbergs böcker för jag tycker inte alls att de är bra. Fast jag gillar Hellbergs ordrika språk när han var domare i På Spåret så blir det fel när man skriver dialog där vanliga människor använder ord som pekuniär och liknande…folk talar inte så helt enkelt. Där Jan Mårtensson skriver böcker som är mysrysiga och trevliga blir Hellbergs böcker vare sig fågel eller fisk – de är för softa för att vara läskiga, och för tillkämpat hårdkokta för att platsa i Mårtenssons genre. Den här boken hör inte till de sämsta av böckerna om Sten Wall, men jag skulle rekommendera att du läser nåt annat. Vill du ha mysrysningar, läs Jan Mårtensson eller tom Agatha Christie och vill du ha tuff och blodig deckaraction, läs Lars Kepler eller Åsa Larsson. Torsten Wahlund är en bra inläsare iaf!

Det blir en tvåa. Läs nåt annat. Om du däremot är en fan så kommer du att gilla Skarprättaren, det är en vintage Hellberg!

Köp den här eller här!

Annons

2 svar till “Lyssnat på: Skarprättaren av Björn Hellberg”

  1. Gillar inte heller hans böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: