Lyssnat på: Mister B Gone av Clive Barker

Mister B. Gone

Mister B Gone av Clive Barker (2008) – ♥♥♥
Harper Voyager

Mister B Gone är historien om demonen Jakabot Botch, som talar direkt till dig som läsare och vädjar att du ska bränna boken som han numer är fången i. Han berättar historien om hur han kommer från helvetet och upp till jorden, vad som händer där och hur han hamnar i en bok, tryckt av Johannes Gutenberg 1438.

Historien är bra och välskriven, är det någon som kan använda alla spektrum i språket så är det mr Barker och stämningen sätter sig genom användandet av ett vackert, lite gammaldags språk. Greppet att Jakabot Botch talar direkt till dig som läsare är ovanligt men funkar bra. Men det absolut bästa med den här boken i min mening är det geniala valet av Doug Bradley som uppläsare! Doug Bradley och Clive Barker har en lång historia tillsammans, Bradley är skådespelaren som gav skräckikonen Pinhead från Hellraiserfilmerna ett ansikte, och han läser in den här boken utomordentligt bra, vilket gör att jag förordar ljudboksversionen framför pappersversionen.

Inte Barkers starkaste bok men njutbar ändå på grund av hans vackra prosa, han är otroligt skicklig i att skriva spännande och ändå nästan poetiskt. Ett av plusen tillhör Doug Bradley, fantastiskt inläst! Närapå en fyra i betyg pga inläsningen men det stannar ändå på en stark trea.

Köp den här (eller pappersversionen här)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: