Bokbloggsjerka 10-13 augusti

Veckans jerkafråga från Annikas Litteratur- och Kulturblogg lyder:

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken

Hmm…jag har kollat på de första avsnitten av TV-serien och hört arbetskamrater tala lyriskt om dem men jag tänker i alla fall inte läsa  romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin (vilken TV-serien Game of Thrones baseras på)! Kan inte med fantasy-genren faktiskt…tillhör de som tycker att Sagan om Ringen-böckerna var usla men filmerna otroligt bra!

Game of Thrones Poster

Tänker inte heller läsa ”En Riktig Våldtäktsman” eller ”Flickan och Skulden” av Katarina Wennstam, trots att de säkert är bra och välskrivna, men det beror på att jag skulle må så dåligt efteråt.

Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt (pocket)

Tänker heller inte läsa någon av alla de kändisbiografier som finns, jag gillar inte biografi-genren heller…jag håller mig till deckare, skräckisar och spänningsromaner och min att-läsalista är tillräckligt lång inom den genren…

Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia (storpocket) Steve Jobs - en biografi (storpocket) När ljuset släcks (inbunden)

Annons

14 svar till “Bokbloggsjerka 10-13 augusti”

 1. De där biografierna tänker inte jag heller läsa. Sagan om is och eld har jag inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska ta tag i någon gång eller inte.

 2. Martins första bok ska jag läsa så småningom, den står redan här hemma. Och även Zlatans bok kommer jag att ge mig på 🙂

 3. Jag håller med när det gäller Katarina Wennstams böcker — det är ju en sak att läsa skräck, deckare och andra påhittat otäcka saker, så att när man stänger boken kan man tänka att ”det är ju bara en bok”. Naturligtvis är det viktigt att uppmärksamma frågor som kvinnorvåld och våldtäkter … men då är det ju inte fråga om nöjesläsning!

 4. Precis som Monika tänker jag läsa Martin framöver. Biografier läser jag gärna om de handlar om en för mig intressant person, vilker inte blir så många. Wennstam har jag läst Smuts av men jag blev inte direkt förtjust i henne.

 5. Sagan om is och eld tänker jag nog läsa, vissa kändisbiografier kan vara kul men ingen av de som du visar ovan. Wennestam däremot vet jag inte!

 6. Tror aldrig jag läst någon biografi, tvivlar på att jag skulle orka hålla intresset uppe genom en hel bok. Det känns lite som att alla som tror att de är någon ska försöka kräma ut lite pengar på att ge ut en bok om sig själv, då har jag extremt lätt att bli anti.

 7. Jag tänkte ge mig på Sagan om is och eld, men jag gillar ju fantasy! 🙂

 8. Jag kan gilla kändisbiografier OM det är en kändis jag bryr mig om. Michael J. Fox första biografi om det första decenniet sedan han fick diagnosen Parkinsons var riktigt bra, men om man har haft ett mer vanligt liv krävs det att man kan skriva som Stephen Fry för att biografin ska bli intressant.

  Jag har aldrig varit så arg och ledsen som när jag läste Flickan och Skulden. Jag förstår att du inte vill utsätta dig för den då det verkligen är en hemsk sida hos samhället som skildras.

 9. Det är många som dissar kändisbiografier. Jag är helt klart med på tåget eftersom jag inte är någon som gillar biografier över lag. Game of throne är egentligen inget som lockar men känns som man borde se/läsa med tanke på att det är så många som gillar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: