Lyssnat på: Flaskpost Från P av Jussi Adler-Olsen

Flaskpost från P

Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen (2012) – ♥♥♥♥
Storyside

På polisstationen i Wick, långt borta i Skottland, stod under lång tid en grön, repad flaska i fönsterkarmen. Ingen tog någon notis om den, eller märkte brevet inuti med de halvt utplånade bokstäverna HJÄLP.
Kriminalinspektör Carl Mørck tror först att nödropet är ett grovt pojkstreck. Men efterhand som han och hans assistent Assad lyckas avkoda brevet, inser de att två pojkar förts bort någon gång på nittiotalet och att flaskposten är det enda livstecken man fått från dem sedan dess.
Vad hände med pojkarna? Varför har deras föräldrar aldrig anmält dem som saknade? Carl och Assad dras in i en beräknande och känslokall kidnappares nät. Tiden håller på att rinna ut. Även om många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv. Mardrömmen tar aldrig slut.

Tycker mycket om den relativt nya bekantskapen Adler-Olsen, han skriver ungefär som Jo Nesbö fast med en mer burlesk humor…Den här boken är mycket spännande, och fast jag kan tycka att han ibland segdrar väl mycket på vissa kapitel och scener så är det en riktig nagelbitare där Mörck och Assad kämpar mot klockan för att rädda två kidnappade barn. Kapitlen avslutas med cliffhangers som gör det omöjligt att sluta lyssna. Stefan Sauk läser och gör det bra, det märks att han är skådespelare för han gestaltar verkligen de olika karaktärerna på ett underhållande sätt.

Rekommenderas varmt till er som brukar gilla Jo Nesbö! Mycket underhållande!

Köp den här eller här!

Annons

2 svar till “Lyssnat på: Flaskpost Från P av Jussi Adler-Olsen”

  1. Boken Flaskpost ……… står i hyllan och väntar på att bli läst. Gillar också Adler-Olsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: