Läst: Vila i Frid av Sofie Sarenbrant

Vila i Frid av Sofie Sarenbrant (2012) – ♥♥♥
Damm Förlag (recex)

En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.

Detta är Sarenbrants hittills bästa bok och mycket av det beror på valet av miljö, Hasseludden är perfekt för en deckare (även om man kanske måste ha varit där själv någon gång för att få den mentala bilden för sig). Jag anar att Emma Sköld kommer att figurera som huvudperson i fler böcker, och det känns som om det finns potential där, av vad man fått ana känns hennes historia spännande. Handlingen är rätt osannolik men det är helt ok, och slutet är spännande (även om Sarenbrant kanske tog ut svängarna lite väl mycket alldeles på slutet med sonen Viktor…skriver inte mer pga spoilervarning) och det är trevlig underhållning. Språket känns lite hackigt ibland men även det är bättre än i de andra böckerna.

Det blir en trea i betyg (åt det svagare hållet dock), vilket till stor del beror på miljöbeskrivningen av Hasseludden och det originella platsen för deckaren. Måste också ge en eloge till det superfina omslaget som Maria Sundberg utformat! Passar boken perfekt!

Köp den här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: