Läst: Häxans Tid av Árni Thórarinsson

 

Häxans Tid av Árni Thórarinsson (2012) – ♥♥♥♥
Bazar Förlag (recex)

Journalisten Einar blir ofrivilligt förflyttad till huvudstadstidningens nya redaktion i den avsides liggande byn Akureyri. Den lantliga idyllen spricker dock snabbt när en kvinna omkommer i vad som förefaller vara en olycka. Samtidigt försvinner under mystiska omständigheter den berömda skådespelaren Skarphedinn, trots att det är dagen före premiären av den teaterpjäs han har huvudrollen i. Einar börjar ana oråd och hans eftersökningar tar honom till samhällets mörkare sidor. Men organiserad brottslighet och politiskt maktspel finns det många som inte vill att Einar ska skriva om.

Den här boken tillhör samma skola av hårdkokta thrillers, kryddade med besk humor, som t ex Jo Nesbö, Robert B Parker, Jussi Adler-Olsen och Stuart MacBride brukar skriva. Underhållande, fast jag måste säga att jag uppskattade helheten mer än själva historien… Bashistorien var inte speciellt rafflande men det uppvägdes av allt annat, språk, humor och personskildringar, så det har jag överseende med. Dessutom finns det fler böcker om Einar så förhoppningsvis kommer dessa också att översättas. Men jag måste säga att det är svårt, åtminstone för mig, att hålla reda på de isländska namnen. Och man har inte en aning hur de uttalas…jag tycker synd om den person som ska läsa in den som ljudbok:-)!

Det blir en svag fyra till Häxans Tid. Gillar du någon av de överstående författarna så tror jag du gillar denna bok också. Häxans Tid går tydligen på TV också, den ska jag kolla in på SVT Play!

Köp den här eller här!

4 svar till “Läst: Häxans Tid av Árni Thórarinsson”

  1. Jag älskar de isländska namnen. Det låter så härligt inne i huvudet när jag försöker gissa hur de ska uttalas 🙂

    • Haha, ja, vad fick du den där killen som mördades namn till…skarphedin eller nåt dylikt…fast jag håller med om att det är häftigt! Och alla heter en halvmil långa namn också!

  2. Såg 1 avsnittet på TV tyckte det var segt.
    Tänkte jag skulle försöka med boken istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: