Läst: Fortfarande Saknad av Chevy Stevens

Fortfarande Saknad av Chevy Stevens (2012) – ♥♥♥
Bazar Förlag (recex)

Den dagen fastighetsmäklaren Annie O’Sullivan blir bortförd har hon tre målsättningar: att sälja ett hus, att glömma ett bråk hon just haft med sin mamma och att komma i tid till middagen med sin ständigt lika tålmodiga pojkvän. Visningen går trögt, men då en man dyker upp just då hon ska låsa huset tror Annie att det kanske ändå kan bli en bra dag. Men ingenting är längre från sanningen. I stället börjar en mardröm med dagliga fysiska och psykiska övergrepp i en ödsligt belägen stuga uppe i bergen.
Genom samtalen med psykiatern avslöjas bit för bit sanningen om vad som hände Annie innan hon lyckades rymma. Vi får följa hennes mödosamma kamp för att få tillvaron att fungera igen. Men medan polisen söker efter mördarens identitet får hon en ohygglig och välgrundad känsla av att faran inte är över.

En välskriven bok som både berättar parallellt om vad som händer nu (i delar som talar till terapeuten som behandlar den stackars Annie efter hennes kidnappning) och vad som hände i fångenskapen. Berättelsen känns mycket trovärdig och Annie berättar med ett tillkämpat lugn, som om ett totalt sammanbrott endast är ett hjärtslag bort. Övergreppen under kidnappningen beskrivs på ett kliniskt sätt och är hemska att läsa om just för att de inte är uppslagna för att chocka och vara ”smaskiga”. Kanske skulle jag inte beskriva den här boken som en psykologisk thriller utan mer som ett psykologiskt drama, med en snygg plot twist på slutet.

Jag delar ut en stark trea till en bok som ger en stark läsupplevelse.

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Fortfarande saknad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s