Läst: Allt Vad Marken Gömmer av Annika Sjögren

Allt Vad Marken Gömmer av Annika Sjögren (2012) – ♥♥♥♥
Ordfront Förlag (recex)

Allan Karlsson, en femtioåring i Härnösand, lever lite vid sidan av samhället. Han försörjer sig på städvikariat på olika skolor i stan.
En dag rotar han bland gamla papper hemma hos sin döda mormor och hittar då uppgifter som avslöjar varför han som barn blev fosterhemsplacerad. Grubblerierna lämnar honom därefter ingen ro och otäcka minnen bubblar upp till ytan.
Samtidigt slits Martin mellan två världar. Han bor kvar hos sin mamma, det lätt förståndshandikappade skolmåltidsbiträdet Ragnhild, fast han närmar sig de trettio. Så blir han tokkär i den impulsiva Carro som har en spännande men komplicerad bakgrund. De beslutar sig snabbt för att flytta ihop.
Men Carro oroar sig alltmer över den ansträngda relationen till sin exman. Han i sin tur är irriterad över det dåliga samarbetet kring deras gemensamma dotter. Allt det fina Carro byggt upp med Martin knakar i fogarna och rasar slutligen, när en person hittas mördad på parets gräsmatta. Allan Karlssons förhållande till mordoffret visar sig ha rötter långt tillbaka i tiden. Polisen famlar i blindo. Kommer man någonsin att hitta den skyldige?

Jag tycker om böcker som handlar om vanliga människor som, av omständigheterna eller ödet, tvingas göra ovanliga saker. Det här är en sådan bok. Annika Sjögren tecknar sitt persongalleri mycket skickligt och storyn är spännande. Stilen påminner, både till sätt att skriva och till handlingen, om något som Karin Alvtegen skulle ha kunnat skriva. Märkligt nog har inte Annika Sjögren uppmärksammats efter förtjänst (jag tror det här är hennes fjärde bok), åtminstone inte som jag sett, för hon skriver mycket bra, bättre än andra, mer säljande författare tycker jag.  Jag snubblade över en av hennes tidigare böcker av en slump (Som Glöd blir Till Aska var det) och fick den här som ett recensionsexemplar och kommer definitivt att läsa hennes andra två alster också. Jag gillar också att hennes böcker allihopa har titlar efter de fyra elementen, Ur Havet Stiger Vågorna, Som Glöd Blir Till Aska, Där Ingen Vind Blåser och så den här!

Det blir en fyra i betyg! Det är en skickligt skriven bok som jag rekommenderar, av en författare som jag skulle önska fick mer uppskattning!

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Allt vad marken gömmer!

Ett svar till “Läst: Allt Vad Marken Gömmer av Annika Sjögren”

  1. […] andra som bloggat om boken är Läsa och Lyssna, Benitas bokblogg, Bibliophila, Bokbrus och Jennies boklista. Läsa och Lyssna har också […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: