Läst: Kum: khmer: ung. oproportionerlig hämnd av Henrik Tord

Kum: khmer: ung. oproportionerlig hämnd av Henrik Tord – ♥♥♥♥
Ordfront förlag  (recex)

Mikael och Cecilia lever ett priviligierat liv i Singapore med pool, hemhjälp och vajande palmer. Trots det är äktenskapet ansträngt. En dag tar Cecilia med sig barnen, Alice och Hampus, på en utflykt för att komma bort. I ett köpcentrum rasar plötsligt tillvaron Alice försvinner spårlöst.
Elvaårige Rithisak och hans syster bor i norra Kambodja. Föräldrarna är bönder och djupt skuldsatta. Barnen luras ner till Phnom Penh för att betala av skulden. Men staden har helt andra planer för dem.
Långt borta i Shanghai sitter Shui-Khan, den kinesiske fastighetsmagnaten, i sitt luftkonditionerade kontor. Han har fått reda på att hans dagar är räknade – men visst måste en man i hans ställning ha rätt att köpa sig fri från döden?
Någonstans korsas dessa människors öden. Det står klart att ett liv inte alltid är värt lika mycket som ett annat, och att vissa helveten har en utgång medan andra inte. Men i ett hjärta gror ett frö till förändring räddningen kan finnas allra längst ner i mörkret.

Den här boken är fruktansvärd. Men på ett bra sätt… En mycket skickligt skriven bok om ett förfärligt ämne, sexhandel, utnyttjandet av barn och de starkas inställning att det är rätt att utnyttja de som är svagare. Boken börjar med varje förälders mardröm – ett litet barn försvinner. Bara det gör att man får ont i magen. Och värre blir det. Tanken på att det finns massor av flickor och barn som har det precis som i boken är nyttig att tänka när man handskas med sina egna I-landsproblem. Och om inte vi i västvärlden ser till att det finns en efterfrågan så skulle det inte vara så här. En välskriven och spännande bok om ett viktigt ämne. Och jag måste ju ge pluspoäng för omnämnandet av Avesta (min hemstad…och Tords också)! Det är faktiskt den andra bra boken på kort tid som skrivits av Avestabördiga författare (den andra boken är Skalpelldansen av Jenny Milewski)! Man blir ju stolt minsann!

En stark fyra i betyg från mig. Man lägger inte ifrån sig den här boken och är oberörd.

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Kum!

4 svar till “Läst: Kum: khmer: ung. oproportionerlig hämnd av Henrik Tord”

  1. Hej! Tack för boktipset, den verkar bra. Ska försöka hitta den ute i handeln, vill gärna köpa den. Har också gått med i bokbloggsjerka, det verkar jättekul 🙂

  2. […] Läs gärna min recension av Kum här! En mycket bra bok var det… Måste ju skryta över att Henrik Tord kommer från Avesta, precis som jag. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: