Läst: Kvinnorna på Stranden av Tove Alsterdal

Kvinnorna på Stranden av Tove Alsterdal (2009) – ♥♥♥♥
Lind & Co (recensionsexemplar)

I gryningen vaknar Terese från Järfälla på en strand i södra Spanien. Hon vinglar ner till havet och kliver på liket av en afrikansk man. I skydd av natten smyger en kvinna i land i hamnen intill. Hon har smugglats över havet och räddats ur vågorna. Hennes namn är Mary, men inte länge till. I New York försöker Ally få tag i sin man som är en känd frilansjournalist. Han har åkt till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Ally trotsar sin cellskräck och tar ett plan över Atlanten för att söka reda på honom. Det blir en resa in i det mörkaste av Europa  och djupt in i hennes eget förflutna. Kvinnorna på stranden är en svart thriller om tre kvinnor, tre liv som förändras brutalt. Tre vägar kommer att korsas  vägar som leder dit inga lagar når, där ondskan styr bakom vackra fasader och människor kan köpas och säljas, byta skepnad eller dö.

Alsterdal var en helt ny bekantskap som jag hörde talas om på en av de bokbloggar jag ibland tittar in på. Den hade fått mycket fina recensioner och jag antar att jag får ta och sälla mig till hyllningskören – jag tyckte också boken var mycket bra! Det märks tydligt att, trots att det här är Alsterdals debutroman, författaren har ett kreativt skrivaryrke (Alsterdal är journalist och dramatiker) för språket är levande och en fröjd att läsa. Intrigen, med de tre kvinnorna vars öden vävs samman, är spännande och man rycks med i skildringen av den vidriga människohandeln. Ally, den kvinna som väl har huvudrollen i boken, är dessutom en beundransvärt stark kvinna, trots att hon inte tror att hon besitter de egenskaperna visar hon att man kan om man måste. Allys delar av berättelser beskrivs i jag-form och de andra kvinnornas delar som berättande om dem, vilket också gör att man kommer extra nära Ally och hennes tankar och känslor.

Jag ger en fyra i betyg, jag sträckläste boken och ska nu med stor nyfikenhet läsa I Tystnaden Begravd, som utspelar sig en miljö som är totalt väsensskild från den miljö som beskrivs i Kvinnorna på Stranden, Tornedalen vs Paris!! Det ska bli spännande!

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Kvinnorna på stranden!

Annons

Ett svar till “Läst: Kvinnorna på Stranden av Tove Alsterdal”

  1. […] som läst och bloggat om Kvinnorna på stranden: Bokföring enligt Monika, Ewa Swedenmarks värld, Läsa & Lyssna, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: