Läst: Ond skörd av Sharon J Bolton

Ond Skörd av Sharon J Bolton (2011) – ♥♥♥♥
Telegram Bokförlag (recensionsexemplar)

Tolvåriga Tom och hans familj är nyinflyttade i en liten stad som ligger på toppen av heden. Snart börjar Tom att höra röster, och se en mystisk flicka smyga omkring vid kyrkogården.
Psykiatrikern Evi försöker behandla en ung kvinna som plågas av sin lilla dotters försvinnande. En stor brand ödelade deras hem men fortfarande två år senare är hon övertygad om att dottern har överlevt.
Harry är stadens nya präst/kyrkoherde. Snabbt lär han känna byborna. Men en serie ovanliga händelser kring kyrkan tyder på att han kanske inte välkomnas av alla bybor, och att den lilla staden ruvar på en fruktansvärd hemlighet.

Ibland händer det att man testar en ny författare som man aldrig hört talas om och så är det en fullträff!! Så var det i detta fall, jag fick denna bok som recensionsex från Telegram Bokförlag (tusen tack för det) och så var den bland det bästa jag läst i år. Personteckningarna var omsorgsfulla och medryckande, spänningen krypande och intensiv, upplösningen rafflande och oväntad – det var helt enkelt en underbart underhållande bok! Kyrkoherden Harry var en sympatiskt och snäll man, psykologen Evi var komplicerad och svårmodig, alkoholisten Gillian var sorgsen och förvirrad och bröderna Tom och Joe var modiga, trots att de var rädda för alla märkliga skeenden runt dem…och ingen tror dem. Bolton knyter ihop säcken på ett förtjänstfullt sätt i slutet och storyn håller hela vägen. I vissa scener, speciellt de som utspelar sig i den gamla kyrkan med de sk benrangelsdockorna, ser man dessutom framför sig vilken bra film det här skulle bli! Jag har inget negativt att säga om den här boken, som för övrigt är den andra boken Bolton skrivit. Jag ska genast se till att lägga vantarna på den första boken som heter Rov!

Det blir en stark fyra i betyg från mig! Jag hade mycket stort nöje av den här boken och rekommenderar den varmt.

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Ond skörd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s