Lyssnat på: Books of Blood Vol 2 av Clive Barker

Books of Blood vol 2 av Clive Barker (1984) – ♥♥♥
Sphere books

Andra volymen i novellserien Books of Blood är lite svagare än första volymen tycker jag. Den bjuder ändå på underhållande läsning. Novellerna heter Dread, Hells Event, Jacqueline Ess: Her Will and Testament, The Skins of the Fathers samt New Murders in the Rue Morgue. Mina favoriter är Dread, som handlar om Quaid som är besatt av andra människors fasa och utsätter sina bekanta för omänskliga experiment…men som får vad han förtjänar i slutänden, Hells Event, som handlar om hur ett vanligt maratonlopp avgör ifall Satan kan ta över jorden samt The Skins of the Fathers, som är en klassisk Barker-novell med bisarra varelser. Helhetsintrycket av boken dras ner av Jacqueline Ess: Her Will and Testament, en seg novell om en kvinna som har övernaturliga egenskaper och kan förändra andra människors kroppar endast genom att tänka. Novellen är dock ett bra exempel på hur bred vingspann Barker har i sitt skrivande, från rätt grafiska slaskiga beskrivningar i t ex romanen De Fördömdas Spel till finstämd, lite gammaldags prosa i stil med t ex Bram Stokers Dracula som i denna novell. New Murders in the Rue Morgue är inte heller en favorit, den tar vid där Edgar Allen Poes novell slutar och är väl ett slags hyllning till Poe.

Dread har blivit film förresten, 2009 filmatiserades denna lysande novell och blev en rent fantastiskt dålig film som jag verkligen avråder er från att se. Det är tunnsått med lyckade Barker-filmatiseringar…

En stabil trea blir det, Barker är kanske inte alltid jättebra men tråkig kan man inte beskylla honom för att vara. Novellerna är mycket bra inlästa av Jim Zeiger, precis som Vol 1.

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Books of Blood: Volumes One to Three!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: