Läst: Den andalusiske vännen av Alexander Söderberg

Den andalusiske vännen av Alexander Söderberg (2012) – ♥♥♥
Norstedts (recensionsexemplar)

Sophie Brinkmann – sjuksköterska, änka och ensamstående mor – möter Hector Guzman på avdelningen där hon arbetar. Han ligger inne med en benskada efter att ha blivit påkörd vid ett övergångställe i city. Sophie och Hector finner varandra där och då – och mot sin vilja dras hon till honom på ett vis som hon inte kan värja sig emot.
Men Guzman är något annat än han utger sig att vara, och genom bekantskapen med honom hamnar Sophie mot sin vilja mitt emellan två brottsorganisationer och en grupp utredande poliser. Det som börjat försiktigt eskalerar utom kontroll, och Sophie Brinkmann blir en bricka i ett spel som tar henne bort från allt hon tidigare värdesatt, hållit för sant och trott på. Mitt i detta dyker en person från hennes förflutna plötsligt upp och hon måste med alla medel skydda sig själv och sin son inför det oundvikliga – att välja sida.

Jag ville tycka om den här boken mer än vad jag gjorde…och jag måste säga att det var en välskriven debutbok, men den var helt enkelt för rörig för mig. Jag är heller inte särdeles förtjust i böcker om kriminella gäng som slåss mot varandra, och det var ju en hel del av den varan. Boken innehöll också för mycket av allt, galningar, korrupta poliser, knarksmugglare och människor som lurade och bedrog varandra. Filmrättigheterna är tydligen redan sålda och den kanske gör sig bättre som film. Det är första delen i en serie om Brinkmann och Guzman, och jag kommer i vart fall att läsa nästa bok i serien också och se ifall jag gillar den bättre.

Det blir en trea i betyg, baserat på att det som sagt var en imponerande välskriven debut, även om jag hade lite problem med handlingen.

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Den andalusiske vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: