Lyssnat på: Tjärven av John Ajvide Lindqvist

Tjärven av John Ajvide Lindqvist (2011) – ♥♥♥♥
Rigmondo

Det skulle bli en så trevlig midsommarafton. Fyra män och tre kvinnor som gick i samma gymnasieklass anordnar en återträff tjugofem år efter studenten. En snabb båt bär dem till den avlägsna fyrön Tjärven där de ska grilla och dricka öl, prata minnen. Men deras båt tas ifrån dem tillsammans med alla deras mobiltelefoner. Strandsatta på den lilla ön vid gränsen till Ålands hav försöker de göra det bästa av situationen. Alkoholen har de kvar, och blandbandet med Modern Talking. Men det är den speciella dag på året då solen står som högst på himlen. Den dag då de som för evigt fryser kan söka sig till ljuset och värmen. De drunknade stiger upp ur havet. Och de är hungriga.

Tjärven finns endast utgiven som e-bok och MP-3bok, inläst av författaren själv, vilket är lite synd eftersom boken på detta sätt kanske inte fått den uppmärksamhet den förtjänar! Det är en mycket underhållande liten skräckberättelse, inte så värst förfinad eller sofistikerad men spännande och välskriven och med ett snabbt tempo. Ibland vill man bara bli road och underhållen och Tjärven är lite grann som att sätta sig och titta på en bländande matinéäventyr på bio, man har det ytterst trevligt men det lämnar inga djupa spår när filmen är slut. Och det gör inte så mycket.
Berättelsen är uppiffad med John Ajvide Lindqvists egna sinne för humor, blandbandet med Modern Talking är ju en kul detalj, och jag som gärna ser zombiefilmer och som följt den välgjorda tv-serien Walking dead tror att Tjärven skulle göra sig bra som filmmanus!

Jag ger Tjärven en fyra och rekommenderar den verkligen. Ytterligare pluspoäng till författarens egna inläsning, jag är mycket svag för hans röst och tycker att den passar hans egna texter så bra!

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Tjärven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: