Läst: Dolda Djup av Ann Cleeves

Dolda Djup av Ann Cleeves (2012) – ♥♥♥
Albert Bonniers Förlag

Julie kommer hem och hittar sin son död i badkaret…men han har inte tagit sitt liv som Julie först trott utan har blivit mördad och placerad i karet med blommor flytande på vattnet. Några dagar senare hittas en ung flicka i en vattenfylld klippskreva, och blommor pryder även hennes vattenfyllda viloplats. Dödsfallen hör uppenbarligen ihop men hur och varför? Kriminalinspektör Vera Stanhope måste lösa fallet med sina oortodoxa metoder.

Jag har läst Cleeves böcker i Shetlands-serien och har stort nöje av dem så det var spännande att stifta bekantskap med hennes nya huvudperson, Vera Stanhope, en excentrisk kriminalinspektör som dricker för mycket och som egentligen inte har något liv utanför arbetet. Jag gillade verkligen min nya bekantskap och även om jag tyckte att historien tog en del genvägar ibland så är den välskriven och lyckas hålla mitt intresse vid liv hela boken igenom. Jag läste i en blogg att detta egentligen är den tredje boken om Vera Stanhope, men den första som översatts till svenska. Det är irriterande när svenska förlag gör så, samma sak hände med Peter Robinson, men jag tycker att boken är så pass bra att jag gärna skulle läsa de första böckerna på engelska. Det blir en trea i betyg, fast en stark trea!!

Köp boken här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Dolda djup!

4 svar till “Läst: Dolda Djup av Ann Cleeves”

  1. Den här boken går jag i valet och kvalet om jag ska köpa eller ej. Funderar på att vänta på att första och andra delen översätts, om de gör det, eller om man kanske ska ta dem på engelska. Serier måste jag läsa i ordning 🙂

    • Jag hade den redan på nattygsbordet när jag läste att den var nummer tre…så den slank ner ändå. Annars håller jag med dig om serier, omman läser dem i ordning brukar man få en extra historia med på köpet!

  2. Vera i Dolda Djup gillade jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: