Läst: Pestens tid (oavkortade versionen) av Stephen King

Pestens Tid av Stephen King (1978 kom originalet ut och 1990 den oavkortade versionen) – ♥♥♥♥♥
Bra Böcker

På bara några veckor slås hela USA ut av en superinfluensa. Smittan sprids med en fruktansvärd hastighet och sjukdomsförloppet är våldsamt. Städerna stinker av ruttnande kroppar och vägarna är fulla av stillastående fordon med döda passagerare. Världen har stannat.
Mitt i kaoset finns det överlevande vissa människor som verkar vara immuna mot smittan. Först vet de inte om varandras existens, men så småningom bildas mindre grupper av överlevande som försöker hjälpas åt. Då kommer drömmarna: goda drömmar och onda drömmar som lockar och leder människorna på deras väg och samlar ihop dem i två läger.  En uppgörelse är på väg – det goda mot det onda.

Det här är en av mina absoluta favoritböcker, men jag tycker att man ska läsa den oavkortade versionen för den är så mycket bättre. Det är en episk berättelse om det goda mot det onda, och personporträtten är fantastiskt tecknade. King tar tid på sig att måla upp en detaljerad bild av hur en farsot tar död på nästan alla människor och de människor som vi får följa lär vi känna väl. Även de som väljer den onda sidan i matkampen mellan gott och ont har goda sidor, eller är väl helt enkelt mänskliga. King beskrivs ofta slarvigt och lite nedlåtande som en skräckförfattare, men det finns egentligen ingen som är så skicklig att beskriva människor och relationerna dem emellan som han. Det finns övernaturliga element i den här boken men det man minns är den storslagna berättelsen om kampen mellan gott och ont och de underbara personporträtten. Jag har också lyssnat på denna bok som engelsk ljudbok, fantastiskt inläst av en man som heter Grover Gardner (amerikanska inläsare är i regel otroligt bra på att läsa in ljudböcker, speciellt dialogdelarna), och kan verkligen rekommendera det men det kommer att ta ett tag att komma igenom den, jag vill minnas att den var över fyrtio timmar lång. Väl investerad tid ifall du frågar mig…:-)!

En välförtjänt femma i betyg till en helt fantastisk bok.

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Pestens tid!

2 svar till “Läst: Pestens tid (oavkortade versionen) av Stephen King”

  1. Ohhhhhhhhhhh vilken bra bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: