Lyssnat på: Full dark, No stars av Stephen King

Full dark, No stars Av Stephen King (2010) – ♥♥♥♥
Simon & Schuster

Det här är en novellsamling som innehåller fyra lite längre noveller:

1922, som handlar om hur Wilfred James, en lantbrukare från Nebraska erkänner mordet på sin hustru och de händelser som följde av mordet.

Big driver, handlar om författarinnan Tess, som blir våldtagen efter en författarafton och som tar sig samman och hämnas.

Fair extension, handlar om Dave som har dödlig cancer, men som genom en överenskommelse med mr Elvid (lös det anagrammet…) får all olycka att istället drabba någon annan.

A good marriage, handlar om Darcy, som varit gift med Bob i 27 år och en dag upptäcker att han inte alls är den man hon trott.

Jag blev så glad när jag lyssnade på den här boken, enligt mitt tycke så har Stephen King inte skrivit något som jag anser är riktigt bra sen någon gång på tidigt 90-tal, och det var The Stand (som i och för sig är en av mina absoluta favoritböcker). De här novellerna är faktiskt riktigt bra, i alla fall tre av dem. Jag tyckte inte om Fair extension, men de andra tre är mycket bra, och de är väl egentligen thriller-noveller med lite övernaturliga inslag som krydda, inte klassisk skräck men mycket spännande. Det som ger en extra dimension åt böckerna är de fantastiska uppläsarna, Craig Wasson och Jessica Hecht turas om att läsa och gör det otroligt bra. Amerikanska uppläsare brukar vara kolossalt bra, de gör dialogen på ett otroligt bra sätt som endast matchas av några få svenska uppläsare (Katarina Ewerlöf och Jonas Malmsjö).

Läs/lyssna på denna novellsamling om du liksom jag saknar den ”gamla” King men förvänta dig inte så mycket skräck som spänning. Det blir en fyra i betyg men då är det till viss del uppläsarnas förtjänst, de lyfter verkligen helhetsintrycket!

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Full Dark, No Star!

Annonser

4 kommentarer

  1. Stephen King är min absoluta favoritförfattare 🙂 Visst hade han en kraftig dipp ett tag, när hans böcker inte var i närheten av vad han kan. De senaste böckerna jag har läst har faktiskt varit riktigt bra, så jag tror han är tillbaka nu.

  2. Ping: Bästa skräckböckerna 2013!! | Läsa & Lyssna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s