Läst: Horn av Joe Hill

Horn av Joe Hill (2011) – ♥♥♥♥
Norstedts

Joe Hills tredje bok handlar om Ig Perrish som en dag vaknar med två horn i pannan och förmågan att få folk att säga vad de egentligen tycker och tänker. Denna övernaturliga förmåga leder honom på spåren mot flickvännens mördare, ett brott som de flesta i samhället Gideon, New Hampshire, tror att Ig är skyldig till. Berättelsen kumlinerar i den slutliga uppgörelsen mellan Ig och det monster som är flickvännens mördare.

Joe Hill skriver egentligen likartade böcker som sin pappa, den legendariske Stephen King, men känns ändå mycket fräschare och roligare än vad pappa King gör nuförtiden. Man får gratulera till det mod som krävs för att börja skriva skräckböcker med mr Skräckförfattare som far…men Joe Hill gör det med den äran, och det är ytterst sällan som man ser att det ens refereras till Joe Hill som Stephen Kings son. Joe Hill står på egna ben.

Horn är en bra bok men ibland när man läser Hills böcker (så var det hela tiden när jag läste En hjärtformad ask) får man känslan av att Hill skriver som om han ser filmatiseringen av boken framför sig, istället för en boktext så är det en beskrivning av en film. Det stör mig lite. Det finns andra författare som skriver så man får den känslan, Dan Brown till exempel, och det känns kanske lite som om de tar en genväg…lite för övertydligt. Jag tycker ändå att Joe Hill skriver så pass bra att jag kommer att köpa hans böcker och tror att han kommer att bli bättre och bättre. Hills debutroman En hjärtformad ask är till exempel vida bättre än Stephen Kings debut Carrie i mina ögon, och det bådar gott. En fyra blir det i betyg!

Köp den här eller här!

Jämför bokhandlarnas priser på boken Horn!

Ett svar till “Läst: Horn av Joe Hill”

  1. […] Hill har också skrivit skrivit manus till en rad seriealbum med titels Locke and Key, givetvis med skräcktema. Och jag väntar otåligt på filmatiseringen av Hills roman Horn, med Daniel ”Harry Potter” Radcliffe i huvudrollen som Ig Perrish! Läs recensionen av Horn här! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: